Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Autodesk Design and Creation Suites

Autodesk Design and Creation Suites предоставя на потребителите широк кръг от програми за индустриално, инфраструктурно и ГИС проектиране, визуализация, дизайн и симулация в един достъпен пакет, съдържащ всичко, което би им се наложило да използват при работата си, давайки им възможност да изпреварят конкуренцията и да привлекат повече клиенти. Характерно за програмите, включени в различните пакети
на фамилията Autodesk Design and Creation Suites, е, че те са напълно съвместими една с друга, работят безпроблемно заедно, без да се налага да се създава отново геометрия или да се транслират данни, и осигуряват гладък работен поток от концепцията до крайното решение. Не на последно място, при закупуването на който и да е пакет от фамилията потребителите заплащат значително по-малко (до 50 и повече процента), отколкото ако закупят включените в него програми поотделно.

Autodesk Design Suite 2012

БАЗОВО ПРОЕКТИРАНЕ

Стандартният пакет (Standard Edition) на Design Suite 2012 включва базови програми от портфолиото на Autodesk, които са залегнали в основата на повечето решения, предлагани от компанията.

AutoCAD

Предназначена за професионално 2D чертане и проектиране, най-популярната CAD програма на Autodesk, а и изобщо на пазара, се отличава с високата си надеждност, съвместимостта си не само с останалите програми на компанията, но и с приложенията на трети разработчици, както и с условията, които предлага за повишаване на производителността на проектантския труд. Проектите се изграждат от стандартни форми като линии, дъги и кръгове, които могат да бъдат модифицирани с команди като Stretch, Copy, Rotate и Scale, а могат да се добавят и таблици, и текст. Чертежите се запазват в DWG файлов формат, осигуряващ стабилност и сигурност в целостта на данните. Осигурена е и съвместимост при комуникация с клиенти и колеги, защото AutoCAD е напълно интегриран с другите продукти на Autodesk. Възможно е и вмъкването на изображения във формати JPG, TIF, DWF, на таблици от Excel и PDF файлове. Съвместната работа се улеснява и от това, че чертежите могат да се публикуват или разпространяват по електронен път чрез един-единствен DWF или PDF файл. Улеснение е възможността за настройка на потребителския интерфейс както според конкретните нужди на работещия с програмата, така и според стандартите на компанията. Лентите с инструменти позволяват на потребителя да получи бърз достъп до често използвано съдържание като блокове, щриховки и команди, да се ориентира бързо в екрана, да вижда всички отворени чертежи и да навигира между различните площи в отворен чертеж. Мобилният достъп през Интернет позволява да се редактира онлайн, да се споделя и да се поддържа връзка с проектите през уеб браузър или мобилно устройство (www.AutoCADWS.com).

 

Showcase

Програма за създаване на цифрови прототипи и архитектурни проекти, изображения, клипове, презентации, маркетингови и други интерактивни материали, Autodesk Showcase 2012 е изключително полезен инструмент при работа с Autodesk Inventor и Autodesk Alias. Помага на проектантите, инженерите и маркетинг екипите да направят оценка на проектите, без да е необходимо да изготвят физически прототипи, както и да изследват алтернативни материали и възможности за проектиране.

Основни функции:

 • Подобрено интерактивно проследяване на лъчи с функцията RapidRT – сцената се възпроизвежда постепенно, директно в прозореца за преглед. Функцията е ускорена до 10 пъти.
 • Подобрена технологична съвместимост с AutoCAD, Autodesk Inventor, Revit Architecture, 3ds Max Design,
  Autodesk Maya. Showcase импортира над 15 външни CAD файлови формата.
 • Шаблони за импортиране – автоматично генериране на интерактивни сцени от файловете в Inventor.
 • Лесни за употреба камера и възможност за анимиране. Включени са функции за движение на кинокамера,
  за заснемане (функция Orbit), чрез която камерата се движи на 360о градуса, както и за импортиране
  на обработени анимации от 3ds Max и Maya директно в Showcase чрез инструмента за обмен на данни
  Autodesk FBX.
 • Функция Storyboard, чрез която се организира историята на проекта с помощта на слайдове, които да се
  споделят с колеги, неизползващи Showcase. Слайдовете могат да се експортират в интерактивни Adobe
  Flash файлове.
 • Добавяне на сенки в реално време, съобразно перспективата.
 • Разнообразие от нефотореалистични (NPR) ефекти, които спомагат да се симулират артистични стилове, създадени на ръка.
 • Технологии Smart Navigation и 3Dconnexion за цялостен контрол на движението, чрез които може да се симулира движение сред архитектурния проект, по стълби и дори през стените или други препятствия.

Sketchbook Designer


Софтуер за създаване на илюстрации и визуални материали за професионални дизайнери и художници от
всички индустрии, които могат да използват хибридните възможности за рисуване и работа с вектори, за да илюстрират и споделят графични концепции. Потребителският интерфейс е оптимизиран за взаимодействие
както с писалка, така и с мишка. Напълно интегрирана функционалност за илюстрации, рисуване и манипулации директно в AutoCAD. За разлика от приложенията за редактиране на снимки, SketchBook Designer е инструмент, който е създаден за творческо изследване.

Основни възможности:

 • Скициране, рисуване и комбиниране на изображения директно в AutoCAD.
 • Лесна манипулация на цветове.
 • Възможност за работа съвместно с изображения, скици, криви и 3D данни.
 • Вградени инструменти за динамична трансформация и за манипулиране на съдържанието, за да се създават бързо и лесно нови варианти.
 • Възможност за рисуване на растер и работа с вектори едновременно.

Mudbox

Програма за 3D скулптиране и рисуване. Притежава интуитивен потребителски интерфейс с набор от шаблони и четки с мощна функционалност за реалистично моделиране на персонажи, околна среда и стилизирани подпори.

Основни възможности:

 • Интуитивно, базирано на допир скулптиране.
 • Достигане на високо качество на изображенията чрез работа с многосъставни текстури и шедъринг канали.
 • Работа със слоеве.
 • Добра съвместимост с програмите: Autodesk 3ds Max, Maya, SoftImage и Adobe Photoshop.

Средният пакет (Premium Edition) на Design Suite 2012 включва всички програми от пакета Standard плюс
Autodesk 3ds MaxDesign 2012.

Експертният пакет (Ultimate Edition) на Design Suite 2012 включва всички програми от пакета Premium плюс
Autodesk Alias Design 2012.

 
16.09.2011.
Автор: Computer Magazine
0 Коментари
Таг :

Софтуер

Сподели в: Share Tweet
Продължение

Още статии от същата категория

Добави коментар