Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Дизайнът под лупа

Ако има нещо, от което модните дизайнери не могат да се оплакват, това е липсата на внимание от страна на медиите и публиката. Дори в тези дни на съкращения и безработица хората все още проявяват интерес към модните тенденции. Кой не харесва и не би искал да притежава хубав чифт слънчеви очила Dolce & Gabbana, елегантно скроена риза Armani, или чифт супер дънки Diesel. Дори хората да не могат да си позволят да купят дизайнерски продукти, те говорят за тях. Дрехите и аксесоарите на известните личности, показвани по премиери, галавечери и т.н., често са предмет на приказките на „следващия ден“.

При покупка на дрехи, обувки, бижута и други модни аксесоари дизайнът е един от най-важните критерии. Факт е, че продуктите се отличават един от друг по своя дизайн. В тази категория именно дизайнът е това, което кара хората да предпочетат един или друг продукт.

Когато става въпрос за принтери обаче, много по-малко се знае за въздействието или дори за важността на дизайна на продукта. Хората не са много склонни да говорят за дизайна на принтерите, нито пък изглежда той да е част от критериите им за покупка. Инженерите и продуктовите дизайнери полагат огромни усилия да се впишат в концепцията за дизайн на даден принтер, но тъжната истина е, че тяхната тежка работа почти не получава признанието на публиката.

Гледайки дизайна на принтера, можем да събудим основното чувство „харесвам или не харесвам“.
Може би си мислите, че наистина няма нещо повече от това – или го харесвате, или не. Ако по-добре се вгледате в принтера и обърнете внимание на всеки един детайл от неговия дизайн, ще откриете, че всъщност принтерът има какво да разкаже. Вие просто трябва да знаете къде да гледате...

За да илюстрираме нашата позиция, ще разгледаме новата група цветни принтери на Kyocera – FS-C5100DN, FS-C5200DN и FS-C5300DN. Когато за пръв път видите тези принтери, може би ще си кажете „хммм, виждал съм и по-интересни принтери – какъв скучен дизайн“. Но когато се вгледате по-внимателно, ще оцените последователността на техния дизайн и идеите, от които е вдъхновен.

Основните акценти, скрити в дизайна на тези принтери, са „тихо“, „мирно“, „спокойно“. Като погледнете принтерите, ще забележите тяхната заобленост – доста усилия са положени, за да се избегнат режещите ръбове и острите ъгли. Ще ви направи впечатление и липсата на каквито и да било видими винтове – нито една частичка опасен метал не стърчи от тези устройства. Това е направено за постигането на гладка, а не претрупана повърхност, без каквито и да е визуално объркващи елементи. Заоблените линии и повърхности на принтерите са начин да се покаже лекота и удобство при употреба. Тези принтери са средство да подредите своя офис, така че да се насладите на тишината и да си вършите работата необезпокоявани.

Друг постоянен елемент от дизайна на новите принтери на Kyocera е тъмносивата мрежа, която е използвана като контраст на светлосивото. Това е направено, за да не изглежда принтерът скучен, както и да се създаде баланс между тъмното и светлото. Както показва снимката, мрежата е декорирана с малки дупчици. Зад това се крие двояка цел – от една страна, да се направи принтерът визуално по-лек, а от друга, да се балансират цветово тъмната и светлата зона. В светлосивата зона има малки изпъкнали точици, които се използват вместо бутони (на местата, където е необходима намесата на потребителя). На практика тези точици са като звънец – когато ги натиснете, вратата ще се отвори!

Определено най-интересната част от принтерите от новата серия е техният панел за управление.
Той е проектиран така, че да създаде чувство за дълбочина и перспектива. Истински шедьовър на дизайна, той е покрит с прозрачен слой така, че да се вижда заобленото дъно, а бутоните като че ли плуват в него, подобно на листенца във вода или облаци в небето и пораждат чувство на спокойствие и лекота. Подобен дизайн напомня картини от традиционните японски каменни градини с техните красиво подредени скали, пътеки от камъни и различни шарки, изрисувани в пясъка. В този смисъл новите цветни принтери на Kyocera са перфектно балансирани: спокойни и леки като дизайн и бързи и блестящи като производителност.

Наслади се на спокойствието с цветните принтери на Kyocera

Отличаващи се с елегантния и компактен дизайн на Ф. А. Порше, новите принтери на Kyocera FS-C5100DN, FS-C5200DN и FS-C5300DN могат да бъдат използвани в най-различни офиси. Със скорост от 21 и съответно 26 стр./min за цветен и черно-бял печат, тези най-нови ECOSYS принтери с формат А4 стандартно предлагат възможност за работа в мрежа и двустранен печат и могат да се споделят от групи или дори отдели. Максималният капацитет на касетите за хартия от 2150 листа (FS-C5300DN) осигурява висока производителност дори и в много натоварена среда.

Отличното качество на печата се гарантира от разширения спектър на цветовете, новия подобрен тонер, разделителната способност, еквивалентна на 9600 dpi, и новата функция за управление на цветовете. Постоянното качество на цвета се осигурява от непрекъснатото калибриране и автоматичното почистване.
Тези подобрения гарантират печат, при който се постига перфектно съответствие на корпоративните цветове на фирмата и правят новите устройства подходящи за печатане на фирмените бланки. Многофункционалната тава за хартия с голям капацитет предлага допълнителна гъвкавост и улеснява използването на специални медии като по-дебела или гланцирана хартия за оформяне на корици или заглавни страници.

Нови по-бързи контролери

Новите цветни лазерни принтери с формат А4 са с нов контролер, който им дава възможност
да обработват данните по-бързо. Използваната Multibit технология осигурява качество на печата, еквивалентно на 9600 dpi, в широк цветови диапазон и осигурява получаването на по-естествени и „живи“ цветове. Поверителните документи, които съдържат съдебни, финансови или лични данни, могат да бъдат защитени от несанкциониран достъп чрез широка гама опции за сигурност.

Ниска обща цена на притежание благодарение на технологията ECOSYS

Благодарение на патентованата от Kyocera технология ECOSYS и нейните дълговечни компоненти, новите цветни принтери, както и другите принтери на Kyocera, изискват само тонер като консуматив. Като резултат FS-C5100DN, FS-C5200DN и FS-C5300DN предлагат много ниска цена на отпечатана страница и заемат водещо място на пазара по отношение на общата цена на притежание, спестявайки на своите собственици значителни суми.

Печат с грижа за околната среда

Съобразяването с околната среда е неразделна част от дизайна на FS-C5100DN, FS-C5200DN и FS-C5300DN. Кутиите на новите устройства не съдържат вредни вещества като съединения на хлора, флуора, брома и йода, а дънната платка и проводниците не съдържат олово. Като използват стандартната възможност за двустранен печат, потребителите могат да намалят консумацията на хартия с до 50%. За опаковане
на принтера и тонер касетата се използва рециклиран картон вместо полистирол. Дълговечните
компоненти и фактът, че тонерът е единствен консуматив, свеждат отпадъците, свързани със смяната на тонера, до абсолютния минимум.

FS-C5100DN, FS-C5200DN и FS-C5300DN предлагат високо ниво на гъвкавост, надеждност и качество на печата. С тях всяка работна група, независимо от това дали печата в малки, или големи обеми, може да спечели от предимствата, които дава цветният печат, на много ниска цена за отпечатване на една страница. Преживейте кризата с цветните принтери на Kyocera!

 
08.09.2011.
Автор: Петър Петров
0 Коментари
Таг :

Офис техника

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар