Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Мейнфрейм на IBM поставя началото на нова ера в защитата на данни

IBM представя IBM Z, следващо поколение мощна система за пренос на данни, способна да обработи над 12 милиарда кодирани данни дневно. Технологията е способна да криптира данни, свързани с приложения и облачни услуги, през цялото време.

Новите кодиращи възможности на IBM Z са разработени да се справят с глобалните пробиви във важни системи, които се очаква да генерират близо 8 трилиона долара от кибератаки до 2022 г. От общо 9-те милиарда изгубени или откраднати данни от 2013 г. досега, само 4% са били кодирани. От тях по-голямата част са били използвани от организираните кръгове за борба с киберпрестъпността, както и от държавни служителите, които злоупотребяват с достъпа до подобна чувствителна информация.

Това е най-същественият ъпгрейд в мейнфрейм технологията на IBM за последното десетилетие след включването на Linux и софтуера за отворени данни в платформата. IBM Z значително разширява защитния криптографски чадър на най-напредналата технология за кодиране и сигурност в света. Подобрените способности на системата за кодиране позволяват работа с всякакви данни, мрежи, външни устройства и приложения.

„Огромна част от откраднатите или изгубени данни днес са отворени и лесно достъпни, защото цената за криптирането им е много висока“, каза Рос Маури, генерален мениджър на IBM Z. „Ние създадохме система за защита на данни, подходяща за облачната среда, която влияе осезаемо върху сигурността на данните на цена в пъти по-ниска и достъпна за нашите клиенти“, допълни той.

Криптирането, което IBM Z ползва, е създадено на база обратна връзка и споделен опит на изпълнителни директори по информационна сигурност, експерти по анализи на данните, както и на над 150 клиенти на IBM участвали в разработката на IBM Z в последните три години.

Системата въвежда значителни подобрения в технологията за кодиране, които могат да използват банкови институции, болнични заведения, правителства, както и компании за бързооборотни стоки.

IBM Z помага на клиентите си да изградят доверие сред потребителите и да адаптират новите стандарти по-лесно. Пример е Общият регламент за защита на данните на ЕС, който ще засили защитата на данни сред всички компании и организации в Европа от началото на следващата година.

Системата IBM Z се базира на възможностите на най-мощната машина за пренос на данни в света, която стои и в центъра на световната търговия днес, съдействайки за:

• 87% от всички картови трансакции и близо 8 трилиона долара плащания на година

• 29 милиарда трансакции от банкомати всяка година, които носят близо 5 милиарда долара на ден

• 4 милиарда пътнически полета всяка година

• над 30 милиарда трансакции на ден – което е повече от броя търсения в Google дневно

Банките и другите финансови институции осъществяват хиляди трансакции в секунда, за да поддържат финансовата система жива. Мейнфреймът е по-важен от всякога за поддържане на тези огромни обеми трансакции на данни.

Деветдесет и две от топ 100 банки в света разчитат на мейнфрейм на IBM, за да успеят да пренесат масивите от данни. За да помогнат на финансовите организации по-ефективно да се развиват в облачната ера, огромните количества чувствителни данни сега могат да бъдат по-добре защитени срещу измами и киберпрестъпност, анализирани и монетизирани с IBM Z – без дори да се прекъсва оперативната дейност. За банките това значи криптиране само с едно докосване – дори в процес на работа на приложението – както и възможност за мигриране на данни от некриптирани в криптирани без това да повлияе на базовата дейност.

За повече информация: www-03.ibm.com/systems/bg/z/

 
20.07.2017 18.17ч.
автор: Computer Magazine
0Коментари
Категория:

Иновации


Таг :

Сигурност, Мрежи и комуникации, Хардуер, Софтуер

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар